Internet pot salvar la teva empresa… o enfonsar-la / Llibre de Rodolfo Carpintier

Interessant llibre de Rodolfo Carpintier, de títol original: ‘Internet puede salvar tu empresa… o hundirla – Todas las claves para transformar una Pyme tradicional en un gran éxito del siglo XXI *. Descriu el procés d’adaptació d’una empresa tradicional a les noves formes de fer en l’era Internet. On aquesta passarà a ser un eina clau per refer o regenerar el negoci via una forma més dinàmica i propera de relacionar-se amb els clients.

I no parla, precisament, d’empreses punteres ubicades en sectors tradicionalment més avançats, sinó del cas d’un distribuïdor de marcs per a quadres. Com podria haver estat de qualsevol altre sector d’activitat. (sí parla, en canvi, d’una inversió econòmica considerable, que moltes empreses avui no poden afrontar, però que es pot reduir i diluir en el temps)

Internet puede salvar tu empresa - Rodolfo Carpintier

Un llibre curt i de fàcil lectura. On tota la seva dificultat rau  en la comprensió i assimilació a nivell conceptual dels canvis en els processos de negoci; en especial, per aquells que no n’han fet un seguiment, ni tan sols llunyà, dels avenços de la xarxa i el seu potencial d’aplicació en el negoci.

En el llibre es transcriuen les reunions entre els actors implicats en aquest procés de canvi: els propis de l’empresa i els assessors externs, liderats per la reconeguda empresa Territorio Creativo.

Ens endinsem, en definitiva, en un nou ordre on les relacions entre empreses i/o amb consumidors finals s’estrenyen, es fan transparents i evolucionen ràpidament. Tal com s’esmenta en el llibre, fent referència a Dave Gray, reconegut pensador en temes d’organitzacions flexibles: “Un dels majors reptes que afronta una empresa avui és com ser més flexible, adaptable i dinàmica en un entorn de negoci tan volàtil“.

* Avís: clicant aquesta link pots comprar el llibre via Amazon i jo en rebré una comissió (sense cap cost extra pel comprador); les recomanacions són sempre sobre llibres que he llegit i considero d’interès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s