Descobreix qui parla de la teva marca o empresa!

¿Saps qui està parlant dels teus productes o serveis? i què opinen de la teva marca? et dono algunes idees… i eines gratis!

La Gestió de la Reputació Online és aquella activitat orientada a tenir certa influència (que no control) sobre la nostra reputació digital. El control, per sort per tots, ni tu ni ningú no el tindrem.

En el món digital et perceben d’una manera o altra, com en el tradicional, però amb majors medis a l’abast de tots i, per això, major visibilitat i menor capacitat de manipular fets.

 

És obvi, però gran part de la teva reputació depèn de tu, de la teva marca o empresa; del que facis o demostris com a tal.

A la xarxa, a més, tot aquell qui vulgui pot parlar de la teva marca i opinar sobre els teus productes; en fòrums, blogs, xarxes socials, plataformes sectorials… quedant registre de tot. I, a un clic de futurs navegants o cercadors de les bondats de la teva marca.

Pren importància, per tant, la nostra capacitat de resposta (ràpida) quan la balança de la reputació cau cap a la banda negativa. Detectar un client descontent, analitzar el perquè i actuar en conseqüència. No es tracta de silenciar una crítica, sinó d’oferir la nostra versió de l’assumpte i, si s’escau, restituir un producte.

El pitjor que ens pot passar és: no ser conscients de que estan parlant de nosaltres! (sobretot, si malament).

Convé, doncs, corregir aquesta injusta “dosi de reputació negativa” rebuda, establint procediments de rastreig i monitorització de mencions de la nostra marca o productes al llarg del temps. Podem, tanmateix, agrair “dosis positives” i fer partícips de la nostra marca a aquests clients satisfets, els teus millors prescriptors.

Per començar, doncs, podem establir alertes utilitzant l’eina  GoogleAlerts. Rebrem alertes quan Google trobi, per exemple, la marca de moda con2takones

Google alerts de "con2takones"
Google alerts de “con2takones”
Guarda aquesta alerta i rep-la còmodament per email diàriament o semanal.

Utilitza també TalkWalkerAlerts o Yahoo! Alerts de manera semblant. Veiem, per exemple, cóm configurar les alertes a TalkWalkerAlerts:

Introdueix la teva cerca (“con2takones”), parametritza segons et convingui i especifica un email teu on rebre les alertes…

TalkWalker alerts de "con2takones"
TalkWalker alerts de “con2takones”

Pitja ‘crear alerta’, i t’indicarà que un email t’ha estat enviat. Obre el teu compte d’email, i pitja la link de confirmació…

TalkWalker alerts
TalkWalker alerts

I ja està! Tens 1 alerta! Pots repetir el procés afegint tantes alertes com desitgis, amb noms de productes, persones…

Afegeix, doncs, ‘monitoritzar la teva reputació online’ a les activitats de presència online a tenir en compte ¿estàs realitzant algun seguiment ja? deixa un comentari o pregunta si tens algun dubte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s