OBJECTIU

Crear una app per a la comunitat, els seguidors o clients per estar informats puntualment en el seu mòbil, realitzar la compra de productes o serveis directament des de l’app, efectuar reserves, fer el seguiment d’esdeveniments o qualsevol altra activitat que considerem d’interès.

El mòbil i la tauleta han superat el portàtil i l’ordinador de sobretaula com a plataforma principal per a l’accés i consum de medis digitals.

No obstant això, l’usuari mòbil acostuma a ser més “dispers”, en el sentit que reb trucades o fa un ús més divers del dispositiu que, sovint, distreu la seva atenció; també està limitat pel petit tamany de la pantalla.

D’altra banda, les aplicacions poden proporcionar una experiència molt personal, especialment quan es consideren la ubicació de l’usuari i el context social.

App per oferir serveis al client
App per oferir serveis al client

 

CONSIDERACIONS

Convé analitzar amb deteniment la viabilitat d’una app pròpia per a certes activitats o funcions, ja que en ocasions és més efectiu un disseny web “ultra-responsive” (és a dir, pensat preeminentment per accedir-hi amb el mòbil via navegador web).

Una funcionalitat ben definida: que l’usuari sàpiga què pot i què no pot trobar, i una experiència senzilla i engrescadora, són factors que poden marcar la diferència en un projecte d’aquestes característiques.

 

Factors a tenir en compte…

CARACTERÍSTIQUES

Les funcions de l’aplicatiu han de resoldre l’objectiu i la raó de ser de l’app. Els usuaris mòbils esperen obtenir rapidesa alhora que experiències satisfactòries.

Però, si equipem la nostra app amb excessives funcionalitats, podem arribar a penalitzar i alentir l’execució de l’aplicació, fent massa complexa l’experiència d’usuari. A causa també de la limitació d’espai en les pantalles dels usuaris. I, recordem, que no tothom fa ús de l’últim en maquinari.

Centrar-se en millorar les funcionalitats “core” o principals és, en molts casos, la opció més recomanada.

App per a la venda online
App per venda online de productes o serveis

EXPERIÈNCIA D’USUARI

Moltes apps fallen ja en la incorporació o primera experiència d’usuari. Planificar un procés d’acompanyament que faciliti la comprensió de l’app, permet a més d’evitar confusió en el seu futur ús, una major satisfacció del client.

 

LEGALITAT

No oblidar els aspectes legals, de la mateixa manera que en qualsevol web, en quant a realitzar pagaments, ús de cookies, privacitat o cedir dades a tercers; i, en particular, en sol·licitar el permís a l’usuari, per exemple, en cas d’accedir als contactes o fer ús de la geolocalització del dispositiu mòbil, entre d’altres.

 

DISPONIBILITAT APP

En general, l’app ha d’estar disponible per ser baixada tant per dispositius IOS d’Apple (a iTunes), com l’Iphone, aixì com per dispositius amb sistema operatiu mòbil Android (a Google Play), per cobrir més del 90% del mercat de dispositius mòbils intel·ligents (o smartphones) del mercat.

accés amb ordinador de sobretaula i app per mòbil
¿És convenient l’accés amb ordinador de sobretaula a més de l’app per mòbil?

MÀRQUETING DE L’APP / ASO (App Store Optimization)

Ja has aconseguit una app fantàstica, però… ara la gent haurà de saber de la seva existència, no?

Doncs, a més d’estar disponible en les botigues d’apps com iTunes o Google Play, serán determinants les (meta-)descripcions i classificacions de la nostra app en aquests markets, per tal de ser fàcilment trobats per la nostra audiència.

Pot ser convenient penjar anuncis en cercadors, xarxes socials o d’altres, així com fer publicitat “off-line” segons el tipus d’audiència a qui va dirigida.

 

This slideshow could not be started. Try refreshing the page or viewing it in another browser.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s